Medlems inloggning
Bas-K

Bas-K är ett administrativt system framtaget för att bistå dem i klubbarna som hanterar fakturor, båtplatser, varvsplatser, information osv.

Under våren 2022 började USS använda båtunionens administrativa system Bas-K. USS fick tillgång till systemet efter att vi blivit medlemmar i Svenska Båtunionen.

Bas-K är i första hand till för klubbens dagliga arbete med fakturor, hamn och varvsplats kölistor osv. Men även för medlem där man själv hantera och uppdatera sin uppgifter, se sina fakturor, sina varv- och hamnplatser osv.

Eftersom mycket av kommunikationen sker med mail är det viktigt att man har rätt mailadress registrerad i Bas-K.
Ibland händer det att mail från systemet hamnar i skräpposten.

Hur man loggar in i Bas-K

Här nedan kommer en enkel liten guide över hur man loggar in.

 

Efter du klickat på knappen kommer du till inloggningssidan som du också kan nå via
https://bas.batunionen.se/

Det finns två sätt att logga in

Användar namn och lösenord eller via Bank id (kräver att ditt personnummer är registrerat i Bas-K med 12 siffror)

Vid problem kontakta bas-k-support@uss.nu

 

Svenska Båtunionen

Vad är det?

Hösten 2019 ansökte USS om att bli medlem av Svenska båtunionen. Vilket vi också blev innan 2021 års slut.

Båtunionen består av 917 båtklubbar med ca 184000 medlemmar (2022 siffror), det gör att det är en av världens största båtorganisationer. Båtunionen är uppdelad i 23 regionala förbund  USS är medlem i Saltsjön-Mälarens Båtförbund, där det är hela 255 klubbar med 45 000 medlemmar anslutna, även det 2022 siffror. USS är faktiskt dags dato den största klubben med flest medlemmar i Saltsjön-Mälarens Båtförbund.

Länk till Svenska båtunionen

Länk till Saltsjön-Mälarens Båtförbund

Medlemskapet i Svenska Båtunionen medför ett antal fördelar både för klubben men också för den enskilde medlemmen, som juridiskt stöd, utbildningar, rabatter mm. Går du till Båtunionen via länken ovan och sedan i menyn under medlem så får du hela lista.

När man blir medlem i USS skickar systemet automatiskt ut användarnamn och lösenord. Har du inte dom uppgifterna kvar är det enklaste att logga in med Bank id, i varje fall första gången. Efter inloggning kommer du till välkomstsidan där man kan välja vilken båtförening man ska gå till, det vanligaste är att man har bara en men det går att vara medlem i flera. Klicka på  “Min sida Upsala Segelsälskap (Uppsala)

När du kommit in till din sida så kan du via fliksystemet välja vilka uppgifter du vill se, du kan begära förändringar, se dina fakturor, ändra lösenord osv. Kommande år 2023 är det för första gånge möjligt att boka vaktnatt i systemet, Det finns fler funktioner som som nycklar m m, Vi har ännu inte hunnit med att införa de rutinerna.

Här kan du leta upp ditt användarnamn under Konto fliken, och sätta valfritt lösenord. Lösenordet måste innehålla minst 10 tecken varav minst 1 tecken måste vara en siffra.

Klickar man på “Begär ändring av uppgifter” öppnas ett fönster som nedan

Här kan du ändra dina person uppgifter, om du te.x. flyttar eller får nytt telefonnummer. Det viktigaste att hålla koll på är mailadressen, eftersom mycket av den kommuikation som kommer från USS till medlemmar går via din mailadress.
Ska man ändra på båtdata är det lite lurigt, har man inte en väldigt bred skärm och maximerat fönstret måste man flytta fönstret för båtuppgifter tills man ser en “penna” som man måste klicka på för att ändra uppgifter om båt.

 

Kom ihåg att spara efter du gjort ändringar.
Förändringarna slår inte igenom direkt. Varje gång någon av klubbens administratörer loggar in i Bas-K så kommer det en rad om det finns medlemsuppdateringar att se över. Efter det att administratören godkänt medlemmens uppdatering så blir förändringen synlig.