Kite

Kitare på Ekoln

Enklast kontaktar du kite sektionen via mail kite@uss.nu

Välkomna till USS kite sektion

Vårt mål som sektion är att driva, främja och utveckla sporten inom klubben. Kitesurfing är en rolig och adrenalinfylld form av segling där vi använder kites som segel. Under fötterna passar allt från twin-tips, surfbrädor och hydrofoils till snowboards, skidor och skridskor!

Det är en fantastiskt och rolig sport som kan utövas året runt. När vintern väl är framme byter vi ut hydrofoils och twintips mot skidor eller snowboard.

Vill du hoppa högt, flyga över vattnet, segla i över 30 knop eller bara njuta av en schysst och avkopplande session ute på vattnet är kite något för dig.

Träning och Kvällsseglingar

När vinden tillåter samlas vi och kör en gång i veckan. Race-träning inom hydrofoil, hoppa högre eller lära sig nya tricks och få allmänna tips är exempel på olika teman för träningarna. Vi utgår från Morga Hage på sydlig vind eller från USS med RIB’en när det blåser från nord.

Vi har duktiga instruktörer och erfarna surfare som gärna hjälper dig att ta nästa steg i din kite-karriär.

Tävlingar

Vi åker runt och deltar i de flesta tävlingar på lokal, regional och nationell nivå där vi representerar USS i olika former av race eller Big-Air event.

Bli medlem

Som kitesurfande medlem i USS har du möjlighet att hänga med oss på träningar och utflykter till andra spots. Vi åker dit det blåser.
Som medlem i USS har du dessutom möjligheten att delta i alla tävlingar som sanktioneras av Svenska Kiteförbundet.

 

 

Enklast kontaktar du kite sektionen via mail kite@uss.nu