Seglarläger/-kurser

Kurser och läger övriga anordnare

Kurser från andra anordnare

ESK kurser

Ekolns segelklubb inbjuder till Seglarskola för vuxna

Här är inbjudan till en grundkurs för vuxna medlemmar i början av säsongen 2023.
Tanken är att vi ska starta sommaren tillsammans. Sedan kan man låna klubbens båtar och segla och träna vidare på det man lärt sig under grundkursen, medan det är färskt, på sommaren som följer. Vi har seglarkamrater som vill ha lite mer vind i seglen och utveckla förhållandet till vinden, båten och vattnet. Det här är för dem.
På hösten kan vi köra onsdagkvällar för vuxna. Det är en kul möjlighet att segla tillsammans och prata segling vid kvällsfika efteråt, för alla medlemmar som vill träna segling under ordnade former. Vi hoppas på en varm september.
Deltagaravgifterna är låga eftersom det endast är öppet för medlemmar. Seglarskolan ingår i klubbens medlemsaktiviteter. Som medlemmar räknas medlemmar i ESK. Medlemmar i våra grannklubbar USS och UKF inbjuds också.
Grundkursen i segling innehåller grunderna i segling ; kryss, medvind, lättvind, hårdvind, segla ut och lägga till, Under onsdagkvällar före midsommar går vi igenom grunderna i segling.
KanskeNaturligtvis seglar vi och prövar teorierna i vattnet. Vi seglar med ESKs tvåkronor. Det är de tvåmansjollar som klubben äger och som medlemmarna kan låna. Efter genomgången kurs skall man kunna hantera och låna en båt i vackert väder. För att tillgodogöra sig de nya färdigheterna, är det bra om, man kan träna mera på egen hand efter kursen. Endast 1800 kr för hela kursen.

Förslag på datum 2022 17/5, 18/5, 24/5, 31/5, 7/6, 10/6, 17/6, 21/6 Ca tid; onsdagkvällar 18-21 och lördagar 10-15. Datum kan komma att ändras, framförallt de heldagar jag föreslagit.

Anmälan. Skall göras via mail till mailadressen seglarhinrik@gmail.com Alla ändringar och tillägg skickar jag på mail till de mailadresser som jag fått i anmälan. Om du anmäler flera personer ge mig alla mailadresser. Först till kvarn har förtur, antalet båtar är begränsat.
Deltagaravgifter för grundkursen 2000 kr. Inbetalas till Esk bankgiro 5136-5211 ange vid inbet vilken aktivitet det avser och vilken klubb du är medlem i.
Alla medlemmar är välkomna, den som inte är medlem är välkommen att bli det.
Ledare. Kurserna leds av Hinrik Nyberg samt någon mer. Fler ledare behövs, om du är intresserad hör av dig. Mailadressen är seglarhinrik@gmail.com
Seglarhälsningar ESK/ Hinrik Nyberg

UKF Kurser

Av årets seglarskolor på UKF återstår nu!

Läger 2: lördag 5/8 – onsdag 9/8 (vecka 31-32) Optimist (nybörjare, fortsättare), ILCA, E-jolle

Tid: 9:00-15:30 varje dag.

Information och anmälan>

Svensk Båtutbildning

Svensk Båtutbildning

I samarbete med Svensk Båtutbildning erbjuder vi vår medlemmar 20% rabatt på kurs för Förarintyg som sker på distans. Så här fungerar det:
  • Boka kursen på Båtutbildning.se/
  • Maila medlemsnummer till info@batutbildning.se för att få rabatten.
    (Du hittar ditt medlems nummer i Bas-K)
  • Vi skickar inloggningsuppgifter, samt litteratur och material 
  • Du bokar examination, skriver provet och får ditt intyg

 

Svensk Båtutbildning AB | Västerlånggatan 56, 111 29, Stockholm 
www.batutbildning.se | +46 739077767

Kurser och läger som USS anordnar

Kurser och läger 2024 kommer här senare

USS Ungdomssektion återkommer med nya kurser i segling både för nybörjare och dom som seglat lite tidigare, för både för barn och vuxna.

Någon gång mars eller april kommer 2024 års kurser att kunna bokas.

 

USS Ungdomssektion anordnar kurser och läger i segling 2024!☀️

Här kommer information om sommarens seglarläger på USS.

I år har vi inte mindre än sex seglingsveckor med olika inriktningar för både barn och vuxna. Platserna är begränsade så passa på att anmäla er redan nu!

Här kan du läsa mer om våra läger:
Klicka på respektive kurstillfälle för mer information

Seglarskola (8-15 år), vecka 25, 26 och 29

Seglarlägret är för alla juniorer oavsett nivå. Vi anpassar aktiviteterna utifrån respektive deltagares nivå och delar in alla juniorer i mindre grupper. Vi seglar 606:a, Tvåkrona, Feva och Optimist. Vi går igenom seglingsteori och lär oss att göra knopar. Vi erbjuder även kappsegling för de som är intresserade!

Lägertider: Klockan 9-16

Aktuella veckor: Vecka 25 (17-20 juni), vecka 26 (24-28 juni) och vecka 29 (15-19 juli)

Krav på simkunnighet 200 meter

Kostnad vecka 25: 1 500 kronor (Betalas i samband med anmälan)

Kostnad vecka 26 och 29: 1 800 kronor (Betalas i samband med anmälan)

Anmälan sker via formulär:

Fullbokat: Anmälan USS seglarläger vecka 25

Fullbokat: Anmälan USS seglarläger vecka 26

Anmälan USS seglarläger vecka 29

 

Efter du anmält dig via formuläret kommer du att få ett bekräftande mail (inom kort) om anmälan är godkänd. Uppgifter om anmälningsavgiften finner du även i det mailet. För att anmäla fler barn, vänligen skicka fler svar.

Vid frågor vänligen kontakta: seglarskola@uss.nu

Vuxenkurs Nybörjare vecka 27 och 28

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att lära dig grunderna inom segling. Vi går igenom jolle och kölbåt och ger möjlighet att prova på kappsegling i slutet på veckan. Tillsammans med våra utbildade och licensierade instruktörer erbjuds en blandning med segling, teori och sjösäkerhet. Extra lyxigt är att du får en helt egen instruktör i din båt som coachar dig under hela veckan!

Vi gästas under veckan av olika föreläsare. Vi erbjuder dig en examinations möjlighet av seglarintyg 1, det är ett certifikat som bekräftar att du kan grunderna inom segling. Med kursen kommer även ett tillfälligt medlemskap som möjliggör lån av båt utan kostnad, om kraven uppfylls. Kursen anpassas efter deltagarnas kunskaper och önskemål. Inga förkunskaper krävs. 

Lägertider: Klockan 9-16

Aktuella veckor: Vecka 27 (1-5 juli), vecka 28 (8-12 juli).

Krav på simkunnighet 200 meter

Kostnad: 2 900 kronor (Betalas i samband med anmälan)

Anmälan sker via formulär:

Anmälan USS vuxenkurs vecka 27

Anmälan USS vuxenkurs vecka 28

 

Efter du anmält dig via formuläret kommer du att få ett bekräftande mail (inom kort) om anmälan är godkänd. Uppgifter om anmälningsavgiften finner du även i det mailet. För att anmäla personer, vänligen skicka fler svar.

Vid frågor vänligen kontakta: ungkvtr@uss.nu

Vattenskoj (7-12 år) vecka 30 och 31

Välkommen till Vattenskoj, ett kostnadsfritt sommarläger för barn 7-12 år! Lägret omfattar vattenskoj, lekar, sport, båtutflykter till klubbens egna ö och prova-på segling. Det bjuds på lunch och fika.

Lägertider: Klockan 9-15

Aktuella veckor: Vecka 30 (22-26 juli) och 31 (29 juli-2 aug)

Krav på simkunnighet: 200 meter

Anmälan sker via formulär:

Anmälan USS Vattenskoj vecka 30

Anmälan USS Vattenskoj vecka 31

 

Efter du anmält dig via formuläret får du ett bekräftande mail (inom kort) om anmälan är godkänd. För att anmäla fler barn, vänligen skicka fler svar (anmälningar).

Vid frågor vänligen kontakta: lofvingedithh@gmail.com

 

Optimistläger (7-12 år), vecka 32

Seglarlägret är för alla juniorer oavsett nivå. Vi seglar Optimist, går igenom seglingsteori och lär oss att göra knopar. Vi erbjuder även kappsegling för de som är intresserade!

Lägertider: Klockan 9-16

Aktuella vecka: Vecka 32 (5-9 augusti)

Krav på simkunnighet 200 meter

Kostnad: 1 800 kronor (Betalas i samband med anmälan)

Anmälan sker via formulär:

Anmälan USS optimistläger vecka 32

 

Efter du anmält dig via formuläret kommer du att få ett bekräftande mail (inom kort) om anmälan är godkänd. Uppgifter om anmälningsavgiften finner du även i det mailet. För att anmäla fler barn, vänligen skicka fler svar.

Vid frågor vänligen kontakta: seglarskola@uss.nu

Vuxenkurs Avancerad (16 år+), vecka 29

Kursen riktar sig till dig som har tidigare erfarenhet av segling och vill spetsa till seglingskunskaperna. Tillsammans med våra utbildade och licensierade instruktörer erbjuds en blandning med segling, teori och sjösäkerhet. Under veckan gästas vi av olika föreläsare som går igen allt från kappseglingsregler till vindteori. Coachning ges även ute på vattnet.

Kurstider: Klockan 9-16

Aktuella veckor:

  • Vecka 29 (17-21 juli)

Kostnad: 2 600 kronor

Anmälan sker via formulär:

Anmälan vuxenkurs AVANCERAD vecka 29

Efter du anmält dig via formuläret kommer du att få ett bekräftande mail (inom kort) om anmälan är godkänd. Uppgifter om anmälningsavgiften finner du även i det mailet.

Vid frågor vänligen kontakta: ungkvtr@uss.nu

Hör gärna av er om ni undrar över något!

Eventuellt Vattenskoj (7-12 år) vecka 30 och 31

Välkommen till Vattenskoj.
Här kommer information och anmälan till vattenskoj att komma.
Vi vet mer om och när det blir av längre fram i vår.

USS blev årets klubb 2022.

Ett gott betyg som vi är stolta över och som sporrar till att hålla oss kvar på denna nivå eller kanske bli ännu bättre.

Basen för verksamheten är årligen återkommande läger och seglarskolor. Vi är lyhörda för olika slags bidragsformer för att kunna ha låga avgifter.

Årets program visar  vad som under sommarmånaderna engagerar våra skollediga tränare/instruktörer och dryga 140 deltagare.

Vill du fortsätta med kapsegling avslutar vi sommaren med en regatta för nybörjare. Den nyinstiftade “606 Beginners Regatta” som seglas i klubbens 606:or under en dag någon helg i september. Här finns ett filmklipp från 2022 606 Beginners Regatta.

Detta är vad som tilldrar sig under sommarmånaderna. Till detta kan läggas:

Fevaprojekt

Under 2022 samlade vi uppsalaklubbarnas tillsammans sju Fevor under en och samma hatt och sjösatte ett träningsupplägg med sikte på att delta med samtliga i JSM i juni. Ett mål som infriades och gav oss ett SM guld.

Frog Ocean Sprint Race

En tvådagarsregatta med Fevor på bästa allsvenskanmanér. Eventuellt också inslag med lokala J/70 (fast skeppare). Det blev en mycket lyckad och uppskattad premiär 2022. Som nu utvecklats till Swedish youth sprint cup med fyra deltävlingar över hela landet. Även Norge och Danmark kommer detta år 2024 att starta upp motsvarande arangemang.

 Gå till ungdomssidan för mer information om klubbens ungdomsverksamhet

 

Här finner du mailadresser i ungdomssektionen

Ungdomsansvarig ungdom@uss.nu
Vice ungdomsansvarig vungdom@uss.nu
Seglarskola seglarskola@uss.nu
Kvällsträning ungdom ungkvtr@uss.nu
Läger/sommarkurser lager@uss.nu

Foto: Daniel Uhlin