Kvällsträning juniorer

För daglig information runt träning och seglarkurser använder vi Laget.se och sidan Upsala Segelsällskap Ungdom

Länk här

Vardagsträning

KVÄLLSTRÄNINGAR FÖR JUNIORER

Tisdagar och Torsdagar

Träningarna brukar gå till så här:
Vi träffas vid ungdomsboden 17:30 för genomgång och riggning av båtar, kvällen avslutas cirka 20.00.

DETTA GÄLLER FÖR JUNIORER PÅ KVÄLLSTRÄNINGARNA

– Junior är man tills man fyllt 25 år.

– På kvällsträningarna är det enda som krävs ett juniormedlemskap för 100 kr. Detta ordnas vid klubbens expedition i klubbhuset som är öppen på onsdagar kl 19-20. Ålder för deltagande är från 8 år och att man kan simma 200 meter och har vattenvana.

– Ingen tidigare segelträning krävs.

Det är viktigt att alla kommer i tid (senast 17:30). Vi alla ska hjälpas åt med riggning och sjösättning. Efter träningen så hjälps vi alla åt med att plocka undan och vi avslutar kvällen med en kort genomgång.

 UTRUSTNING

– Segling kräver att man kan klär sig rätt för rådande väderförhållanden. Varma kläder är viktigt då det kan vara farligt när vattnet är kallt. Det är obligatoriskt att ha våtdräkt när vattentemperaturen är under 14 grader.

– Flytväst är obligatorisk. Den skall vara i bra skick och skall sitta bra. I dessa sammanhang är en bekväm seglarväst utan krage att föredra, passformen är viktigast.

 

 KLÄDER

-Vädret och temperaturen kan skifta mycket, men generellt bör man ta på sig mer kläder än man tror. På land kan det vara varmt och skönt men ute på vattnet blir man ofta blöt och om man fryser blir det inte roligt.

– Ombyte bör alltid tas med.

– Regnbyxor eller jollebyxor är perfekt för jolleseglaren. Dessa används nästan alltid eftersom det alltid är mer eller mindre blött i båten. Vid riktigt varmt väder kan man ha shorts.

– Seglarhandskar är bra att ha då man handskas mycket med kalla tampar och skot.

– Solglasögon och/eller keps när det är solsken. 

– Solkräm för att skydda ansiktet och långärmad tröja om det är soligt. Det är lätt att bränna sig.

– På fötterna stövlar. Vattentåliga sandaler kan också vara ett bra alternativ varma dagar. Gymnastikskor som tål vatten kan också vara ett alternativ. Det är olämpligt att segla barfota.

 

VIKTIGT!

– Alla barn använder flytväst både på bryggorna och i båtarna, det är lätt att halka. Alla vuxna som befinner sig i båtar använder också flytväst.

 

VÅRT MÅL

– Förutom själva seglingen tränar man även samarbete och kommunikation som är en förutsättning för att både lära sig att segla som för att bli en duktig kappseglare.

– Att träna segling innebär att man jobbar i grupp och att man hjälps åt med alla uppgifter före, under och efter seglingen.

– Vårt mål är att skapa duktiga seglare som ska klara att föra fram en segelbåt på ett säkert sätt.

– Alla skall vara delaktiga, känna gemenskap trivas och ha kul!

Kontakta kvällsträningsansvarig vid frågor och funderingar. ungkvtr@uss.nu