Årets midsommarfirande på Klinten bjöd på värme och många besökande.

Efter den traditionella sillunchen var det midsommarfirande på ängen med midsommarstång som hade klätts tidigare på förmiddagen. För att få tillräckligt med blommor så hade ängen inte klippts tidigare, något som snabbt gjordes när tillräckligt med blommor var plockade.

Efter stort engagemang med många små som vuxna dansande runt stången hade USS ungdomssektion en liten överraskning att bjuda på. Två av klubbens RIB-båtar hade körts ut till Klinten av juniorledarna och alla barn (och en och annan vuxen) fick åka åkring eller vattenskidor. Det var mycket uppskattat och vi hoppas att Ungdomssektionen återkommer med detta även nästa år.

Det var många båtar som kom och gick under hela midsommarhelgen, hamnen var nästan helt full med strax under 40 båtar i snitt.

Sjörövar-Fabbe och Singoalla dök som vanligt upp och i år var förutom barnen även dom vuxna med på skattjakten. Efter 13 år som Sjörövar-Fabbe och Singoalla, meddelade Fabbe att han och hans fru tänker pensionera sig från sjöröveriet. Så till nästa midsommar hoppas vi verkligen att någon kan ta över det som Sjörövar-Fabbe och Singoalla så förtjänstfullt gjort under dessa år.

Gubb och gum segling.

På midsommardagen var det som vanligt dags för den prestigefyllda Gubb- och Gum-seglingen. I väldigt växlande vindar var det 8 seglare i gubb-regattan och 4 ”gummor” som skulle göra upp. Till finalen på Gubb hade Erik Olén och Magnus Johannesson tagit sig, här fick USS ordförande se att gammal inte alltid är äldst. Det var Erik som gick vinnande ur den match-racingen. På gum sidan var det Åsa Hagström och Ellie (saknar efternamnet) som kom till final. Vinnaren här blev Åsa.

Vinnarna i Gubb- och Gum-seglingen 2023
Erik Olén och Åsa Hagström

Det blev en midsommar med mycket sol och bad, många barn lekte, badade, fiskade och busade så som det ska vara på midsommar.