Under lördag och söndag 8-9 juni så pågår USS regattan på Ekoln
Resultat kommer att visas under Verksamheter/Kappseglingsresultat Även nedan kommer resultat att visas.

Lördagen 8/6

Dagen gav omväxlande vindar från 1 m/s till 8 m/s. Vinden var övervägande sydväst men kunde stundtals vrida både till nästan rent västlig och tillbaka till sydlig. Trots det så hade vi bara ett stopp med apan hissad för att flytta startfartyget och lägga banan i en mer syd/västlig riktning.

Det blev 4 seglingar på ca timmen vardera vilket var det som var planerat för dagen.

I 606 klassen så var seglarna från norr dom som klarade dom växlande vindarna bäst, efter lördagens seglingar leder Olle Heimersson och Marcus Sundgren från Umeå med 2 p före Anders Hanson och Sandra Hanson från Hudiksvall. På tredje plats finns första Ekolnseglarna i form av Johan Virhammar och Lotta Albihn.

I nepparklassen så är det Ekolnseglare på dom tre första platserna efter dagens segling, med Staffan och Simon Eklund i ledningen med 3p.

Största klassen som är A22 så leder förtillfället Jan Pettersson, Oskar Rös och Annika Solbräck.

Söndagen ska föra med sig mera vind så det ska bli intressant och se om dom som nu leder kan behålla sina positioner.

 

Deltagar lista Resultat

Bilderna kan användas fritt, icke kommeriellt

Bilder lördag
Bilder söndag

Söndag 9/6

Efter flera försök med att ankra om startfartyget så kom dagens första racet igång 10:35. Det var blåsigt med byar upp mot 12 m/s. Under race 4 så vred också vinden mer på syd och minskade succesivt efter att en lite regnskur dragit förbi. Söndagen hade också en lite decimerad flotta. Olle Heimersson och Marcus Sundgren som seglade 606 och ledde inför söndagen kunde inte delta under dagen vilken på förhand var planerat, starkt att åka från Sundsvall och delta en dag på USS regattan. Två besättningar till i 606 klassen kunde eller valde att inte segla denna dag. Något som visade sig vara ett rätt klokt beslut. I övriga klasser så valde AnnaKarin, Åsa och Gustav att inte segla den lånade A22:an Kirdan, också det ett beslut dom inte ångrade. I Nepparklassen var det en Neppare som inte seglade, det var Christer Olsson och Lelle Bertze. Lelle gick nattvakt så det var också fårståligt att dom stod över.

Dagens andra racet startade normalt och på startfartyget tog sig funktionärerna sig an lunchen. Halvvägs in i lunchen så började hela startbåten skaka och vindmätaren visade 12-15 m/s med toppar på 16 m/s. A22orna hade hunnit upp till kryssmärket och låg på läns med spinnaker hissad, även några av Näpparna hade hunnit runt kryssmärket och fått upp sina spinnakrar. Det blev rätt stökigt nere vid länsmärket och flera båtar fick problem med att få ner sina undanvindssegel. En av A22orna fick riktig stora problem med sin spinnacker och valde att gå in i Djupviken på Fredrikslund sidan, för att få lite vind lä. Det var också ett antal jollar ute i viken mot Flottsund som fick problem i dom starka vindarna. Jonas Etemo som var seglingsledare på USS regattan kontaktade nu sjöräddningen så att om någon hamnade i någon allvarlig situation så kunde dom snabbt bistå och eller undsätta. Vad vi vet så kom ingen till skada och vinden la sig efter 15 hektiska minuter, troligen kändes det som betydligt längre stund för dom som seglade. Sjöräddningen gjorde ett varv men ingen var i behov av hjälp så dom lämnade området. Mitt i denna kraftiga blåst kom en liten öppen båt en så kallad tvåmänning, enligt vad vi förstår så tränade dom inför postrodden. Flera båtar avbröt i detta dagens andra race och eftersom prognosen sa att det skulle komma mer vindar i samma styrka så avblåstes dagens seglingar i och med detta. Det var ingen som opponerade sig mot detta beslut.
Att få upp startfartygets ankare visade sig vara en tuff uppgift. Vi var tre man som med gemensamma krafter lyckades få loss ankaret som måste ha grävt ner sig ordentligt i Ekolns lera.

Efter flera år med lågt antal deltagare i USS Regattan så var det roligt med 21 deltagande båtar. I A22 klassen så ska det vara rekord, inte på 80 år hade så många A22:or seglat ett DM

Resultat USS regattan
606

2 plats
Anders Hanson Sandra Hanson
Hudiksvalls Sjösportsällskap

1 plats
Johan Virhammar Lotta Albihn
USS
3 plats
Olle Heimersson Marcus Sundgren
Umeå Segelsällskap

Resultat USS regattan
A22

2 plats
Torkel Sintorn Jonas Claesson,
Claes Jonseus
Kungliga Svenska Segel Sällskapet

1 plats
Jan Pettersson Oskar Rös,
Annika Solbräck
Upsala Segelsällskap
3 plats
Bertil Klinga Martin Klinga,
Gunnas Hanssonp
Trälhavets Båtklubb

 

Resultat USS regattan
Neptunkryssare

2 plats
Kjell Gustafson Johan Öberg
Ekolns Segelklubb

1 plats
Staffan Eklund Simon Eklund
Upsala Segelsällskap
3 plats
Mattias Malmros Tina Westerlund
Segelsällskapet Gäddviken

 

Resultat DM 606

2 plats
 Ulf Wrange Ulf Gärdebo
Upsala Segelsällskap

1 plats
Johan Virhammar Lotta Albihn
USS
3 plats
Mats Wahlberg Filip Löfving
Upsala Segelsällskap

Resultat DM A22

2 plats
 Gustav Holst Ingolf Pääjärvi, Pär Ek
Ekolns Segelklubb

1 plats
Jan Pettersson Oskar Rös,
Annika Solbräck
Upsala Segelsällskap
3 plats
 Carl Svedberg Pierre Svedberg,
Kristina Lundevall
Upsala Segelsällskap

 

Resultat DM Neptunkryssare

2 plats
Kjell Gustafson Johan Öberg
Ekolns Segelklubb

1 plats
Staffan Eklund Simon Eklund
Upsala Segelsällskap
3 plats
Christer Olsson Lelle Bertze
Ekolns Segelklubb

 

Liten logga transparent bakgrund

Upsala Segelsällskap

Skarholmsvägen 2
756 53 Uppsala

Copyright © 2024