Att sätta sig i en bil och köra runt i den obesiktigad är otänkbart för de allra flesta. Men hur är det med din båt? Går du igenom den och kollar så att allt är helt och fungerar som det ska.

Svenska Båtunionens Sjösäkerhetskommitté har tagit fram ett webbaserat verktyg “Egen säkerhetskontroll för fritidsbåt” som ett hjälpmedel för att gå igenom viktiga delar på din båt. Man har samlat många av de punkter som är av vikt att kontrollera på olika typer av båtar och verktyget är anpassat till 8 båtkategorier, från kanot till motor- och segelbåt för övernattning.

Torsdagen den 11 april håller Sjösäkerhetskommittén ett webbinarium där Herbert Grill föreläser om egen säkerhetskontroll för fritidsbåt.

Tid: 19:00 – 20:30. Drop in i Zoom från kl. 18:30

Preliminärt program med reservation för ändringar

19:00 Sjösäkerhetskommittén hälsar välkommen

19:05 Herbert Grill, Sjösäkerhetskommittén “Egen säkerhetskontroll för fritidsbåt”

20:00 Frågor på ämnet

20:30 Sammanfattning och avslut

Anmälan: Du anmäler dig till webbinariet genom att använda länken nedan.

https://gantrack.com/t/l/8276136/0_MzkxOTEyMjYwMDQ3Mg==/

OBS! Sista anmälningsdag är torsdagen den 11 april kl.12:00. En länk för att ansluta till webbinariet kommer att skickas ut per e-post senast kl.15:00. Om du inte har fått en länk, börja med att kika i din skräppost, annars kontakta Erika Lilja på erika@batunionen.se. Länken kommer också att finnas tillgänglig på Svenska Båtunionens hemsida.

Tag chansen och vara med på webbinariet för att lära dig mer om sjösäkerhet och om hur verktyget fungerar. Ni kan ju vara fler från er båtklubb som medverkar för att sedan göra det till en aktivitet i er klubb någon helg i samband med att ni rustar era båtar inför säsongen och avsluta med grillad korv och eftersnack om hur det gått för alla.

Om du vill titta på verktyget lite i förväg så hittar du det här.

https://gantrack.com/t/l/8276135/0_MzkxOTEyMjYwMDQ3Mg==/

Väl mött!

Svenska Båtunionens sjösäkerhetskommitté

Har du frågor om webbinariet? Kontakta Sjösäkerhetskommittén på sjosakerhet@batunionen.se eller Erika Lilja på erika@batunionen.se

Svenska-Batunionen.jpg