Viper Ocean Sprint Race

I Nynäshamn pågår nu första deltävlingen i Swedish Youth Sprint Cup.

Lördagen bjöd på nästintill perfekta förhållanden med sol och lagom vind. Från Uppsala hade 10 besättningar kommit av totalt 18 startande.

Bilder från tävlingen finns via denna länk:

https://drive.google.com/drive/folders/1ArUeS1_8LbpjioayM7fu4qoIVwP7_aBn?usp=sharing

(Bilderna är fria att ladda ner och använda, dock ej i kommersiellt syfte)
(Nynäshamns tidning får använda bilderna)

Resultat efter lördagens seglingar är:

 

Flera av Uppsala besättningarna kommer från både USS och ESK

I ledning efter första dagen är Sara Skarin och Agnes EK från USS med hela 4 förstaplatser efter 5 seglingar, ett väldigt bra resultat. Imorgon väntas det hårdare vindar och lägre temperatur. Dagen avslutades med att seglarna åt en Tacobuffe i Nynäshams Segelsällskaps klubbhus.

Söndagen skulle bli blåsigare och kallare, Kallare blev det men vinden ökade inte riktigt till det som prognosen utlovat. Det blev också lite mer svårseglat när det ibland var bättre på högersidan och ibland på vänstra. Det gjorde att det ofta först på sista benet som man kunde ana vilka det skulle stå mellan.
Till slut efter 27 race i 9 flights så var nog både seglare och funktionärer rätt nöjda med helgens seglingar, det hade då också börjat regna så ingen såg ledsen ut över att man avblåste tävlingen.
Det blev en väldigt lyckad dag för USS med 4 besättningar på dom 5 första platserna och även första platsen gick till USS genom Rasmus och Hannes Chillén. Sara Skarin och Agnes Ek, som ledde tävlingen inför söndagens segling fick nöja sig med en 3 plats. Hemmaseglarna Nils Zander ochOtto Hägre slog dom med 1p. Men det hade inte kunna varit jämnare mellan dom 3 första placeringarna, så vem som helst av dessa hade kunnat tagit hem segern. Tittar man på resultatlistan så ser man att det är jämt. Det tyder på att vi har en bra bredd på Fevaseglarna. Det ska bli spännande och se om det i kommande tre tävlingar i Swedish Youth Sprint Cup, kommer att vara lika eller kanske ännu jämnare.

 

Slutgiltiga resultatlistan Viper Ocean Sprint Race 2024

Vinnare av Viper Ocean Sprint Race 2024

Nils Zander och Otto Hägre

Rasmus och Hannes Chillén

Sara Skarin och Agnes Ek

2024_05_05_Prispall Viper Ocean Sprint Cup 2024 Viper-Ocean-Sprint-Race.jpg